Binnen minuten een contactformulier op WordPress krijgen

In enkele minuten een contactformulier op WordPress zetten

Vrijwel elke website heeft een contactformulier. En terecht! Een contactformulier op WordPress krijgen is een fluitje van een cent. Hier zijn een aantal voordelen van het hebben van een contactformulier:

  1. Het staat professioneler;
  2. Je krijgt minder spam omdat je e-mailadres niet zichtbaar op je site staat.
  3. Je hebt controle over de informatie! Als jij moet weten wat hun website is, kun je van hun website een verplicht veld maken. Dan vergeten je bezoekers nooit meer hun website mee te sturen.
  4. De informatie ziet er altijd hetzelfde uit. Dus je hebt geen problemen met spam-filters of ongelezen berichten. Je kunt altijd een mail krijgen van nieuwe_reactie@jouwbedrijf.nl met het onderwerp “Er is een nieuwe reactie op je site”

Jammer genoeg is een contactformulier geen standaardfunctionaliteit in WordPress. Je zult dus een plugin of thema moeten installeren die je een contactformulier op je site laat zetten. Ik gebruik al jaren dezelfde plugin voor mijzelf en voor klanten. Vandaag laat ik jou zien hoe je binnen een paar minuten een werkend contactformulier op je WordPress site zet.

Een contactformulier met Contact Form 7

Het maken van een formulier met Contact Form 7 is niet veel moeilijker dan de basis administratie die je al in WordPress doet, zoals het maken van pagina’s en berichten. In de volgende video laat ik je stap-voor-stap zien hoe je een formulier maakt met Contact Form 7 in WordPress.

http://www.youtube.com/watch?v=E84o2KWNtsY

Na deze video kun jij je eigen contactformulier maken. Als je er niet helemaal uitkomt is het handig om de FAQ van Contact Form 7 te bekijken!

Je e-mail komt niet binnen! En nu?

Helaas komt het binnen WordPress nog wel eens voor dat e-mail het niet standaard goed wordt verzonden. Op de website staat wel dat je e-mail is verzonden, maar hij komt nooit aan. In de volgende video laat ik je zien hoe je dat probleem oplost!

http://www.youtube.com/watch?v=cDV6dJH2WhE

Het is dus wel een lastig probleem, maar door een plugin te gebruiken die standaard SMTP in plaats van de brakke mail() functie gebruikt is het heel snel opgelost.

Je bent tot het einde van deze post gekomen, geweldig! Jij bent het soort persoon die ik nodig heb. Wil je mij helpen door een reactie achter te laten waarin je zegt waar jij altijd moeite mee hebt met WordPress? Dan kan ik je helpen door er een post over te maken.

Thanks!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.