Content delen via WhatsApp (met een plugin of handmatig)

Content delen via WhatsApp (met een plugin of handmatig)

Een WhatsApp deelknop op je website zetten

WhatsApp: wie gebruikt het niet? In januari 2017 gebruikten 1.2 miljard mensen de applicatie dagelijks. Dat is tweehonderd miljoen meer dan een jaar daarvoor!

Hoe zou het dan zijn als je een WhatsApp deelknop op je website zou hebben? Het kan enorm veel verkeer naar je website brengen. Iemand leest jouw artikel, vindt het interessant, klikt op de WhatsApp deelknop een stuurt jouw website door naar een vriend of zelfs een hele groep. We weten dat persoonlijke aanbevelingen het beste zijn.

Ik heb een video gemaakt waarin ik precies laat zien hoe je een plugin gebruikt om een WhatsApp deelknop op je website zet.

http://www.youtube.com/watch?v=m0hg79Gef24

Zelf een WhatsApp deelknop maken

Ik heb een tool gemaakt waarmee je zelf een link kunt maken waarmee je WhatsApp een bericht kunt sturen. Laat me weten wat je ervan vindt! Als je extra functionaliteit wilt laat een reactie onder dit bericht achter.

Dat ziet er dan zo uit:

Nu hoor ik vragen: “Kan ik ook mijn telefoonnummer meegeven?” Dat zou gaaf zijn, want dan kunnen mensen direct een appje naar jou sturen. Helaas werkt dat niet zo. Er is namelijk geen manier om met WhatsApp te praten (een zogenaamde API). Er zijn wel een aantal “hacks”.

Je kunt een gebruikers id meesturen, een zogenaamd abid. Dat ziet er zo uit:

<a href=”whatsapp://send?abid=Tim &text=Hey Tim!”>WhatsApp</a>

Helaas werkt dat alleen maar als de andere jouw telefoonnummer heeft opgeslagen onder de naam “Tim”. Het werkt niet met een telefoonnummer. Je kunt specifieke links maken voor Android waar dat wel werkt, maar dat is een slecht idee. (Wat als je gebruiker een iPhone heeft? Dan werkt het niet meer).

Als je met Android wilt spelen, hier is de link die dat doet:

<a href=”intent://send/0612345678#Intent;scheme=smsto;package=com.whatsapp;
action=android.intent.action.SENDTO;end”>Stuur naar telefoonnummer</a>

Dat is hoe je jouw gebruikers jouw content via WhatsApp kunt laten delen. Ga jij het gebruiken op je website?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.