Hoe je Facebook emotionele reacties in WordPress zet

Hoe je Facebook emotionele reacties in WordPress zet

De emotionele reacties van Facebook geven je gebruikers een snelle manier om te zeggen wat ze van jouw artikel vinden. Omdat dit veel minder moeite kost dan om een goed doordachte reactie te geven, vergroot je de kans dat mensen reageren. In dit artikel laat ik je zien hoe je de emotionele reacties van Facebook op je WordPress website krijgt.

Wat zijn reacties

Vroeger kon je op Facebook alleen een bericht liken. Als de inhoud van een bericht nogal negatief was, bijvoorbeeld dat een van je vrienden zijn baan verloren was, kon je eigenlijk geen reactie geven. Je vindt het (hopelijk) niet ‘leuk’ dat je vriend zijn baan kwijt is. Daarom heeft Facebook recentelijk emotionele reacties toegevoegd. Hiermee kun je gauw aangeven dat een bericht je ‘verdrietig’ of ‘boos’ maakt.

Helaas is deze Facebook functionaliteit standaard niet in WordPress aanwezig. Je kunt standaard alleen maar een like knop op je website zetten. Gelukkig bestaat er in WordPress overal een plugin voor, en dat geldt ook hier voor.

Dus we gaan nu kijken hoe we de emotionele reacties van Facebook op je WordPress site krijgt.

Emotionele reacties in WordPress

DW Reactions plugin

Zoals ik al zei gaan we een plugin gebruiken. Als je een opfrisser nodig hebt over hoe je een plugin installeert kun je het beste mijn artikel over plugins lezen [link to plugins]

De plugin die we gaan gebruiken heet DW Reactions. Als je de plugin hebt geinstalleerd en geactiveerd kun je de plugin instellen via instellingen > reacties.

Als je wilt dat de reacties automatisch op elke pagina komen te staan, vink je ‘Show reactions button’ aan. Je kunt ook het aantal reacties tonen, maar bedenk wel dat dit alleen werkt als je al veel reacties hebt. Als je geen of weinig reacties hebt kunnen mensen denken dat je een onpopulaire site hebt, die dus ook niet de moeite waard is.

Verder kun je ‘Users must be registered and logged in to add reaction’ uitvinken om de drempel om een reactie achter te laten veel kleiner te maken.

Als je klaar bent met de plugin instellen druk je op opslaan.

Nu kun je naar de voorkant van je website gaan om te kijken hoe dit er dan uitziet.

DW Reactions voorkant

Je kunt ook de verschillende pagina’s uitvinken als je niet wilt dat de emotionele reacties daar zichtbaar zijn. Als je alles uitvinkt moet je de shortcode [reactions]

op elk artikel of pagina zetten waar de reacties wilt tonen.

En dat is hoe je makkelijk de emotionele reacties van Facebook op je WordPress website zet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.