WooCommerce installeren, instellen en producten verkopen

WooCommerce installeren, instellen en producten verkopen

WooCommerce

Dit artikel is onderdeel van mijn series over eCommerce:

  1. Waarom je eCommerce zou willen gebruiken
  2. WordPress eCommerce mogelijkheden
  3. WooCommerce installeren, instellen en producten verkopen

In de vorige delen over eCommerce heb je geleerd wat eCommerce inhoudt en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van eCommerce. In dit artikel laat ik je zien hoe je een webshop opzet met WooCommerce.

WooCommerce video rondleiding

Ik heb een video gemaakt waar ik laat zien hoe je WooCommerce installeert, instelt en hoe je producten gaat verkopen. Bekijk deze video eerst:

https://youtu.be/UGJrkBXpXL4

De links uit de video

Ik verwijs naar een aantal websites in deze video. Om iDeal betalingen te kunnen ontvangen, raad ik Mollie aan. En je kunt alle extensions vinden op de website van WooCommerce.

WooCommerce

WooCommerce is een open source eCommerce plugin voor WordPress. De plugin is voor het eerst gelanceerd op 27 september 2011. Het is bedoeld voor alle online winkels (klein of groot) die WordPress gebruiken. Omdat de plugin zo makkleijk is om te installeren – en om nieuwe functies toe te voegen – is het superpopulair geworden. Dat de plugin in principe gratis is helpt daar ook mee (er zijn premium extensies, support en dergelijke die niet gratis zijn).

WooCommerce is in mei 2015 overgenomen door Automattic: het bedrijf achter WordPress.

In december 2016 draaide 42% van alle webwinkels op WooCommerce. (Dat is echt alles, dus niet alleen de WordPress sites).

WooCommerce installeren

WooCommerce installeren gaat tegenwoordig supermakkelijk. Je krijg een installatie wizard als je de plugin activeert. Als je deze wizard hebt weggeklikt kun je hem weer tevoorschijn toveren door naar WooCommerce > System Status > Tools > Install WooCommerce Pages te gaan.

De wizard helpt je met de essentieelste instellingen, maar WooCommerce heeft er nog veel meer. Bekijk de video voor een rondleiding naar alle instellingen.

Producten

Nadat je WooCommerce goed hebt ingestelt, wil je producten toevoegen. Dit kan via het nieuw kopje in het menu “Producten”. In de video loop ik door het toevoegen van een nieuw product heen. Het ligt allemaal redelijk voor de hand, maar als je wilt zien waar alles voor is raad ik je aan om de video te bekijken.

Een WooCommerce video course

Nu heb je een beter beeld over WooCommerce. Ik zit er over te denken om een volledige video course te maken over WooCommerce. Dan leer je hoe je de perfecte WooCommerce webshop opzet vol met tips en tricks. Laat me weten of je zo’n course wilt zien door een berichtje achter te laten of laat het me weten via Twitter.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.