WordPress Leren Kennen (WP Handleiding)

WordPress Leren Kennen (WP Handleiding)

Toen ik begon met WordPress probeerde ik alles zelf uit te vogelen. Ik begreep niet goed wat WordPress taxonomieën waren of wanneer ik precies voor een pagina of een artikel moest kiezen. Eigenlijk deed ik maar wat, in de hoop dat alles goed ging. Uiteindelijk is alles wel gelukt, maar het kostte me heel veel tijd en ik heb veel fouten gemaakt. Gaandeweg heb ik geleerd hoe ik beter met WordPress om moet gaan en besloten om in de boeken te duiken om erachter te komen hoe alles precies moet.

Ik heb nu besloten om mijn ervaring te delen zodat jij kunt leren van mijn fouten en alles wat ik in de tussentijd heb geleerd.

En zo ben ik op het idee van een WordPress handleiding gekomen. Maar geen normale, saaie tekst-handleiding. Ik deel de handleiding op in kleine behapbare stukjes, en voor elk stukje maak ik een video.

Met de handleiding in videoformaat zie je stap voor stap wat er gebeurd, en kun je exact zien waar ik klik. Je kunt dan stap-voor-stap meekijken op mijn scherm – en meedoen op je eigen computer. En het mooiste is dat je mij kunt terugspoelen als ik even te snel ga.

De video’s gaan samen met een aantal blogposts zoals deze met meer achtergrondinformatie. Deze handleiding is gericht op beginners, maar ook gevorderden zullen dingen leren die ze nog niet wisten.

WordPress leren kennen

Voordat we het over alle ins en outs van WordPress kunnen hebben, moet je bekend zijn met de basis. Deze week leer ik je hoe je moet inloggen en geef ik je een overzicht van WordPress zodat je een idee hebt waar je alles kunt vinden.

De eerste stap voor het beheren van je website is inloggen in WordPress. Als je niet kunt inloggen kun je ook niets veranderen op je website. Zelfs als je al dagelijks inlogt in WordPress is deze eerste video de moeite waard. Als je de video niet goed kunt zien, vergeet hem dan niet in HD te zetten.

Dan moet je weten waar je alles kunt vinden in WordPress. Deze video geeft een overzicht van het WordPress admin paneel.

Deze week heb je in de WordPress handleiding een basis introductie in WordPress gehad. Volgende week gaan we beginnen met echt iets te doen en we starten met alles over artikelen.

Als jij een video in de WordPress handleiding wilt hebben, laat dan een berichtje achter. Is er iets waar je altijd moeite mee hebt? Hoewel alleen deze maand helemaal gericht is op de video handleiding, zal ik ook na december nog video’s en artikelen blijven toevoegen aan de handleiding. Om de eerste te zijn die weet als er een nieuwe video uitkomt, abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.