De Gratis WordPress video handleiding

Heb jij een eigen WordPress website maar heb je moeite om de simpelste dingen voor elkaar te krijgen? Ik geloof dat de dagelijkse taken op een site zo min mogelijk tijd moeten innemen.

Door in het begin een beetje tijd te investeren in het leren van WordPress bespaar je uiteindelijk ongelooflijk veel tijd. Om deze reden heb ik een WordPress video handleiding gemaakt.

In deze WordPress video handleiding leer ik je alles over WordPress in korte, makkelijk te volgen video’s. De onderwerpen zijn opgedeeld in korte hoofdstukken die bestaan uit een paar video’s.

Als je iets niet snapt of nog een extra hoofdstuk in de handleiding wilt hebben, stuur me dan een berichtje op Twitter!

En nu de handleiding. Ik heb het opgedeeld in de volgende hoofdstukken zodat je precies naar het deel kunt gaan waar je even hulp mee nodig hebt.

01. De basis van WordPress

Als je begint met WordPress wil je eerst weten waar je alles kunt vinden en hoe WordPress werkt. In het eerste hoofdstuk van de WordPress handleiding leer je WordPress kennen.

Ga naar de basis

02. Berichten in WordPress

Berichten zijn het hart van WordPress. Zeker als je hoog wilt ranken in Google is het belangrijk dat je regelmatig verse content publiceert. In het tweede deel van de WordPress handleiding leer ik je alles over berichten.

Ga naar berichten

03. Pagina’s in WordPress

WordPress is al lang niet alleen meer blog software. Tegenwoordig is het een compleet CMS. Het is dan ook geen probleem voor WordPress om pagina’s te maken. In het derde deel van de WordPress handleiding leer je alles over pagina’s.

Ga naar pagina's

04. Gebruikers in WordPress

Zodra jij niet meer de enige bent die je WordPress site onderhoudt is het belangrijk dat je weet hoe gebruikers en gebruikersrollen werken. In het vierde deel van de WordPress handleiding leer je alles over gebruikers beheren.

Ga naar gebruikers

05. Thema’s in WordPress

Met thema’s bepaal je in WordPress hoe je website eruitziet. WordPress maakt een slim onderscheid tussen het uiterlijk, de functionaliteit en de inhoud van jouw website. In het vijfde deel van de WordPress handleiding leer je alles over thema’s.

Ga naar thema's

06. Plugins in WordPress

In WordPress voeg je functionaliteit aan je website toe met plugins. In het zesde deel van de WordPress handleiding leer je hoe je een goede plugin vindt, uitzoekt en installeert.
Het maakt niet uit of het een gratis of een premium plugin is.

Ga naar plugins

07. De WordPress instellingen

De instellingen in WordPress gebruik je om aan te passen hoe WordPress zelf werkt. Het is zeer belangrijk om de instellingen voor elke site helemaal goed te krijgen. Met dit hoofdstuk verlaten we de basis van WordPress in deze handleiding.

Ga naar instellingen